Cool Concert No. 1: Polen 100 år

11. november, 2018 Kl. 15.00 - Mantziussalen, Johan Mantziusvej 7A, Birkerød

Cool Concert No. 1 er den første koncert i en ny koncertrække skabt i samarbejde mellem Rudersdal Kammersolister, Ny Musik i Birkerød og Rudersdal Sommerkoncerter.
Det er koncerter, hvor alt kan ske. Rammerne kan sprænges, eller det kan være en helt traditionel koncert. Alt efter humør, og hvad der rør sig.

Ved den første koncert kan du nyde en eftermiddag med følelsesfuld musik og blive klogere på vores store naboland, Polen, med den smertefulde historie. Den 11. november i år er det 100 år siden, at republikken Polen blev grundlagt, og i dag befinder landet sig igen i en turbulent tid.

Uafhængigt af den politiske situation er Polen et rigt kulturland, ikke mindst på musikområdet, og ved denne koncert spiller Rudersdal Kammersolister værker af nogle af de vigtigste polske komponister fra det 20. århundrede inkl. Szymanowski og Penderecki.

Derudover er der oplæg ved Joanna Tamborska, vicedirektør ved Det Danske Kulturinstitut i Warszawa, og journalist og forfatter Vibe Termansen, som er cand.mag. i historie og Østeuropastudier.

Rudersdal Kammersolister består af

Christine Pryn, violin

Mina Fred, bratsch

Gustav Ölmedal, cello

Manuel Esperilla, klaver