Leonardo – Manden, Myten, Maskinerne, Musikken

12. maj, 2019 Kl. 15.00 - Mantziussalen, Johan Mantziusvej 7A, Birkerød

I anledning af 500-året for Leonardo da Vincis død har Kammerkoret Hymnia bestilt seks værker for kor a cappella hos seks af tidens mest fremtrædende korkomponister fra Skandinavien og USA.

Koncerten er en musikalsk hyldest til renaissancemennesket Leonardo da Vinci.

Alle værkerne tager udgangspunkt i Leonardo da Vinci – i hans liv, hans opdagelser og malerier – enten ved at bruge mesterens egne tekster, eller ved at anvende andre digteres tekster om og til Leonardo, bl.a. Dante Rossetti og Rainer Maria Rilke.

Værkerne er blevet en meget rig og varieret udforskning af, hvad kormusik kan i dag. Tonesprogene er vidt forskellige – fra det renæssanceinspirerede over citater af Bach til neoromantiske velklange og rendyrket minimalisme.

Leonardo Komponisterne

Sven-David Sandström (f. 1942)
Måske Sveriges største nulevende komponist, nu bosiddende i USA. Skønt han har komponeret i mange genrer, fylder vokalmusikken meget i hans værkliste.

Ib Nørholm (f. 1931)

Jaakko Mäntyjärvi (f. 1963)
Uddannet lingvist fra universitetet i Helsinki og derudover studier i komposition og musikteori ved Sibeliusakademiet. Skriver primært for kor a cappella, da han selv er en aktiv korsanger.

Tina Andersson (f. 1966)
Professionel komponist og fløjtenist, uddannet på Göteborgs Universitet.

Kelly Crandell (f. 1974)
Har studeret komposition under bl.a. Erik Santos og Conrad Susa og er desuden uddannet fløjtenist og dirigent.

Marianne Reidarsdatter Eriksen (f. 1971)
Har studeret komposition ved konservatoriet i Birmingham samt Norges Musikhøgskole og er derudover uddannet klaverpædagog og kirkemusiker. Komponerer især for kor.

Eric Whitacre (f. 1970)
Grammy-vindende komponist, som især har gjort det i kormusik, hvor hans distinkte stil har gjort ham verdensberømt. Er dirigent for The Eric Whitacre Singers.

 

Kammerkoret Hymnia

Koret blev stiftet i 1983 og består af 25 sangere. Koret ledes af Flemming Windekilde og har etableret sig som en betydelig og anerkendt del af den danske korelite med stor koncertvirksomhed og deltagelse i konkurrencer og festivaler i både ind- og udland, hvor koret har vundet adskillige priser.

Hymnia har specialiseret sig i opførelser af nyere og ofte meget kompliceret kompositionsmusik. Korets repertoire omfatter navnlig korværker fra dette århundrede og sjældnere opførte a cappella-værker. Koret samarbejder ofte med danske komponister og har gennem årene præsenteret ny dansk musik også ved mange uropførelser.

Flemming Windekilde er uddannet på Musikvidenskabeligt Institut ved Københavns Universitet og i dirigentklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Flemming Windekilde har også dirigeret bl.a. Unge Akademikeres Kor, vokalgruppen Ars Nova og Athelas Sinfonietta Copenhagen.

Flemming Windekilde har været dirigent for Kammerkoret Hymnia siden korets grundlæggelse i 1983.

Køb billet

Arrangementet er støttet af