AFLYST! Urpremiere: Lost Connections

16. november, 2020 Kl. 19.30 - Mantziussalen, Johan Mantzius Vej 7a i Birkerød

Denne forestilling er desværre AFLYST pga corona.

Vi håber at kunne sætte den op ved en senere lejlighed

 

Har mail, sociale medier og møder på nettet gjort, at vi forholder os til hinanden på en anden måde? Er det nemmere at være venner på Facebook end i virkeligheden? Bliver vor identitet fragmenteret og påtaget, når mødet kun sker på nettet …? Spørgsmålene har længe trængt sig på, men coronakrisen har skærpet dem.

Operaen Lost Connnections foregår i en togkupé. Noget er gået grueligt galt inde i en lang tunnel. Sammenstyrtninger foran og bag toget … ingen information … begyndende iltmangel … og allerværst: ingen forbindelse til internettet … De unge, der før sad hver for sig i toget og ordnede deres ting på computer og mobil skal nu forholde sig til hinanden …

Operaens plot er flettet sammen på baggrund af unges egne tanker og oplevelser – men den henvender sig til alle, både unge og andre – og også dem, der måske synes, at opera er finkultur og gammeldags og for længst overhalet af musical, musikvideoer og eller musikfilm.

I Lost Connnections er både teksten og tonesproget bevidst gjort enkelt – ikke simpelt, men umiddelbart forståelig. Ikke så meget anderledes end det, man vil finde i en musical: Nogle gode melodier, nogle steder, hvor flere synger sammen og nogle steder, hvor vi bare kan fordybe os i musik uden sang.

Musikken er skrevet af komponist Mogens Christensen i samarbejde med studerende fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, som også er på scenen.

De medvirkende er:

Sidse Lund-Bach Henriksen

Maria Paulescu

Anne-Sofie Møller Olesen

Christina Majbom Jelling Holm

Jonas Tesch Kohl

Søren Bidstrup

 

Pianist: Jan Ole Christiansen

Instruktion: Armeen Rasmussen