Urpremiere: Lost Connections – en opera om digital ensomhed

16. november, 2020 Kl. 19.30 - Mantziussalen, Johan Mantzius Vej 7a i Birkerød

Har mail, sociale medier og møder på nettet gjort, at vi forholder os til hinanden på en anden måde? Er det nemmere at være venner på Facebook end i virkeligheden? Bliver vor identitet fragmenteret og påtaget, når mødet kun sker på nettet …? Spørgsmålene har længe trængt sig på, men coronakrisen har skærpet dem.

Operaen Lost Connnections foregår i en togkupé. Noget er gået grueligt galt inde i en lang tunnel. Sammenstyrtninger foran og bag toget … ingen information … begyndende iltmangel … og allerværst: ingen forbindelse til internettet … De unge, der før sad hver for sig i toget og ordnede deres ting på computer og mobil skal nu forholde sig til hinanden …

Operaens plot er flettet sammen på baggrund af unges egne tanker og oplevelser – men den henvender sig til alle, både unge og andre – og også dem, der måske synes, at opera er finkultur og gammeldags og for længst overhalet af musical, musikvideoer og eller musikfilm.

I Lost Connnections er både teksten og tonesproget bevidst gjort enkelt – ikke simpelt, men umiddelbart forståelig. Ikke så meget anderledes end det, man vil finde i en musical: Nogle gode melodier, nogle steder, hvor flere synger sammen og nogle steder, hvor vi bare kan fordybe os i musik uden sang.

Musikken er skrevet af komponist Mogens Christensen i samarbejde med studerende fra Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg, som også er på scenen.

De medvirkende er:

Sidse Lund-Bach Henriksen

Maria Paulescu

Anne-Sofie Møller Olesen

Christina Majbom Jelling Holm

Jonas Tesch Kohl

Søren Bidstrup

 

Pianist: Jan Ole Christiansen

Instruktion: Armeen Rasmussen