Musik- og digterdag 2022

5. marts, 2022 Kl. 15.00 - Mantziussalen, Johan Mantzius Vej 7a i Birkerød

Ligesom i mange foregående år afholder Ny Musik i Birkerød og Birkerød Kunstforening i fællesskab Musik- og digterdag.

Årets kunstnere er fløjtenist Karolina Leedo og forfatter Solvej Balle.

Karolina Leedo er bl.a. del af ensemblet Snow Mask, som tidligere har besøgt Birkerød. Desuden er hun medstifter af ensemblet Lydenskab og har også samarbejdet med den danske slagtøjstrio PACE.

Karolina Leedo forstår i sjælden grad at gøre den smukke tværfløjte poetisk, kraftfuld og spændende. Hun søger hele tiden nye veje – ofte i samarbejde med komponister, ensembler og andre.

Karolina Leedo er estisk født og har boet i Danmark siden 2001. Hun fik sin kandidatuddannelse ved det Jyske Musikkonservatorium 2006 og har siden suppleret sin uddannelse som fløjtenist i både Danmark og Italien.

Karolina giver – når corona tillader det – mange koncerter herhjemme, både som solist, kammermusiker og orkestermusiker, og hun spiller også jævnligt på de udenlandske festivalscener.

Solvej Balle, som debuterede i 1986 med den poetiske robinsonade Lyrefugl, har skrevet en række meget anderledes og særegne værker, heriblandt bl.a. kortprosaværkerne & (1990) og Ifølge loven – fire beretninger om mennesket (1993), der var på Politikens liste i 1999 over århundredets bøger, og Eller (1998).

Senest er kommet de første tre bind i romanen Om udregning af rumfang (2020-21), der kommer til at omfatte 7 bind. Romanen handler om en kvinde, som hver morgen vågner op til den samme dag og er både en kærlighedshistorie og en fortælling om tingenes utilregnelighed.

Solvej Balle modtog i 2009 Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

Hun er i år indstillet til bl.a. Weekendavisens Litteraturpris og Montana-prisen