Musik- og digterdag

13. januar, 2018 Kl. 15.00 - Mantziussalen, Johan Mantzius Vej 7a, Birkerød

Gennem årtier har Ny Musik i Birkerød indledt det nye år og forårssæsonen med en særlig nytårskoncert, hvor en digter og en musiker sættes sammen og skaber musik til ord, eller omvendt.

Det kommer der altid noget spændende ud af, publikum nyder at lade sig overraske – og det gør de optrædende også.

I år afholdes der musik- og digterdag lørdag den 13. Januar kl. 15 i Mantziussalen, og her kan man møde to kunstnere: Forfatteren Peder Frederik Jensen og komponist og pianist Rune Solvang.

Rune Solvang, som ses på billedet, er komponist og pianist. Han benytter både komposition og improvisation og trækker på inspiration fra mange genrer og kulturer – ikke kun den moderne kompositionsmusik. Musikken spænder vidt lige fra klaverstykker til værker for alternative instrumenter eller hjemmebyggede instrumenter. Ofte optræder han med komponistkollektivet Grundtonen, som blev dannet i 2003.

Peder Frederik Jensen er både uddannet bådebygger og på Forfatterskolen, og han debuterede i 2007 med romanen ”Her står du”, der handler om den arbejdsløse Adams livtag med familie og kærlighed og søgen efter holdepunkter i tilværelsen. Siden har han skrevet både noveller, et teaterstykke, essay og debatindlæg og romanen ”Udsigter”. Sidste år udkom digtsamlingen ”Skullfucking”. Det er blevet sagt om hans tekster, at det er både brutalt og satirisk, komprimeret og let.

Arrangementet er et samarbejde mellem Birkerød Kunstforening og Ny Musik i Birkerød

Billetpris kr. 100

Billetter købes og betales kontant i døren.

Billetpris for medlemmer af Birkerød Kunstforening og Ny Musik i Birkerød: kr. 50.