NYT!NYT 22

1. maj, 2022 Kl. 14.00 - Mantziussalen, Johan Mantziusvej 7A i Birkerød

14.00 Musikforestilling for børn og deres forældre

HVA!?

– en interaktiv forestilling om Beethoven og om at blive døv

Med Anders Ahnfelt-Rønne, Karen Johanne Pedersen, violin, og Kirstine Elise Pedersen, cello.

Allerede som ung var Beethoven vild i sine kompositioner. Han var en virtuos pianist, og han var på én gang respekteret, men også frygtet, fordi han var humørsyg.

Bedre blev det ikke af, at han allerede som forholdsvis ung blev først tunghør og siden helt døv.

Autoriteter brød han sig ikke om, og han måtte flytte fra sted til sted i Wien, fordi han altid larmede og blev uvenner med folk – alligevel var han i utallige værker meget lyrisk og følsom, optændt af poesi, naturens harmoni og et ulykkeligt håb om kærlighed.

I dag spilles Beethovens musik ved koncerter over hele verden som det mest selvfølgelige af alt.

I forestillingen HVA!? kommer vi ind bagom komponisten – glæd dig til et teatersamvær, fuld af go’ musik. Og hvis du har lyst, får du måske lov til at dirigere Skæbnesymfonien!

Der er GRATIS ADGANG for alle til forestillingen

 

15.30 Lyssværd – Sange for blokfløjte og klarinet

Med Cake of Day, som består af Mathilde Schelin, klarinet, og Stine Benjaminsen, blokfløjte.

Oplev blandt andet urpremieren på Mathilde Schelins helt nye værk for blokfløjte og klarinet. 
 Lyssværd – Sange for blokfløjte og klarinet er fem satser komponeret ud fra fem digte og bundet sammen i et improviseret lydunivers, der hele tiden cirkler tilbage til ordene, som ligger til grund for musikken.

Gennem en fælles begejstring for improvisation og poesi og med en baggrund i den klassiske musik skaber Mathilde Schelin og Stine Benjaminsen et intuitivt og lyrisk univers.

 

PAUSE

 

16.30 Prædebut med pianist Lan Yu

PROGRAM

Rachmaninoff: Etude i G-mol, op. 33 nr. 8

Carl Nielsen: Tema med variationer, op. 40

Zhang Shuai: Three Preludes for piano, op. 18 (1998)

  1. Appassionato abbandono
  2. Mesto misterioso
  3. Estemporale impetuo

 

PAUSE

 

17.30 Seven Poems Isolated

En kammermusikalsk sangcyklus for mezzosopran, blokfløjte, klarinet og klaver. Værket er komponeret af komponist og blokfløjtenist Stine Benjaminsen til syv udvalgte digte af Emily Dickinson.

Med Stine Benjaminsen, basblokfløjte; Mathilde Schelin, basklarinet; Sidse Lund-Henriksen, mezzosopran; og Karin Jakobsson, klaver.

I cyklussen indgår digtene Nobody knows this little rose, My River runs to thee, Angels in the early morning, Wild Nights, Safe in their Alabaster Chambers, “Hope” is the thing with feathers og Me! Come! My dazzled face


– Jeg købte en samling af Emily Dickinsons digte. På tilbud og tilfældigt. Langsomt blev jeg opslugt af hendes poesi, breve, natur, hendes hvide klæder og liv i isolation. Emily Dickinsons digte rummer så meget lys og mørke, menneske, natur, tvivl, tro og musik, at det kan forekomme som en betydningsløs opgave at sætte hendes digte i lyd, fortæller komponist Stine Benjaminsen om sit værk.

– Ikke desto mindre har jeg, som så mange andre før mig, gjort et forsøg. Jeg belyser et udvalg af hendes digte, som umiddelbart har talt til mig, og så vidt muligt har jeg forsøgt at holde fast i den umiddelbarhed”

Seven Poems Isolated er blandt andet blevet opført ved Stine Benjaminsens debutkoncert fra solistklassen Contemporary Creative Artist ved Syddansk Musikkonservatorium i september 2021.

Se et uddrag af forestillingen her

 

18.15-18.30 Los Nuevos

Saxofonkvartet og obo fra Rudersdal Musikskole spiller stykket Skel af komponisten Hans Peter Stubbe Teglbjerg

 

Arrangementet er støttet af