Ørvad spiller Aguirre

8. september, 2019 Kl. 15.00 - Mantziussalen, Johan Mantziusvej 7A, Birkerød

Akkordeonisten Adam Ørvad spiller nykomponeret musik af den herboende cubanske komponist Luis Aguirre.

Det er ikke første gang, Ny Musik i Birkerød har fornøjelsen af at præsentere Adam Ørvad i Birkerød.

Adam Ørvad, som er en af de førende akkordeonister i sin generation, har flere gange givet koncert i Birkerød, både alene og sammen med sin hustru cembalisten Anka Zlateva.

Adam Ørvad er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikonservatorium, hvorfra han debuterede i 2005 og har etableret sig på mange forskellige områder i musiklivet, som solist og kammermusiker.

Det musikalske engagement strækker sig over en lang række genrer og områder – fra transskriptioner af alle slags klassisk musik til helt nye værker for akkordeon – fra musikteater over folkemusik til rock.

Adam Ørvad har optrådt over hele Europa, på internationale musikfestivaler, både som solist og som medlem af førende danske og udenlandske ensembler og symfoniorkestre, og har medvirket på en række cd-indspilninger.

Komponisten

Louis Aguirre (f. 1968) er født i Cuba og uddannet i Havana indenfor violin, komposition og direktion. I 2004 bosatte han sig i Danmark.

Hans værkliste indeholder operaer, orkester- og kammermusik, soloværker, kor- og vokalmusik, og han har modtaget adskillige anerkendelser som komponist, heriblandt det tre-årige legat af Statens Kunstfond.

Indtil 2002 var Louis Aguirre dirigent og kunstnerisk leder af Camagüey Symphony Orchestra såvel som gæstedirigent for The National Symphony Orchestra of Havana og The Symphony Orchestra of Santiago de Cuba.

Fra 2002-2004 studerede Aguirre ved Konservatoriet i Amsterdam. Musikken bragte ham videre til Århus, hvor han i 2007 afsluttende sin uddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium med en solistklasseeksamen – med højeste udmærkelse.

Hør musik af Louis Aguirre her