NYT!NYT 21 – Udsat til efteråret

Kl. -

PGA Covid 19-epidemien udsat til efteråret

 

NYT!NYT-festivalen er et samarbejdsprojekt mellem Ny Musik i Birkerød, Edition Borup-Jørgensen, som står for uddeling af Axel Borup-Jørgensen Talentpris, og Rudersdal Musikskole.

Ved festivalen medvirker både professionelle musikere og musikskoleelever.

Musikskoleeleverne kan medvirke enten ved at de spiller et stykke musik, eller som led i tildelingen af Axel Borup-Jørgensen Talentpris.

 

I år er emnet for festivalen EUROPA

 

Cimbalon-spiller Aleksandra Dzenisenia (Frankrig/Hviderusland) spille nyere musik baseret på bl.a. europæisk folkemusik og på transskriptioner af Axel Borup-Jørgensen.

 

Pianisten Susanne Kessel fra Bonn har de sidste seks år haft et spændende projekt knyttet til Beethoven-fejringen: Hun har bestilt og fået 250 homager til Beethoven – mindre klaverstykker, der både knytter an til Beethoven og til børn/unges musikalske nysgerrighed. Bidragene kommer fra alverdens lande – på festivalen spilles et udsnit af de europæiske.

 

Ensemble Figura har ligesom NYT!NYT integreret en mulighed for kunstnerisk tilgang for børn/unge i deres samlede koncept og spiller en koncert.

 

Check Accordion Trio (Tjekkiet). En utraditionel besætning og i tvelyset mellem europæisk folkemusik og nyere partiturmusik.

 

Duo Diagonal består af Adam Ørvad (Danmark) på accordeon og Anka Zlateva (Bulgarien) på cembalo. De spiller alt fra folkemusik (også bulgarsk) til nyskreven kompositionsmusik.

 

Katrine Immerkjær spiller orgelværker skrevet med børn og unge som modtagergruppe både som lyttere og som udøvere i Birkerød kirke.

 

Cellisten Jakob Kullberg og guitaristen Jakob Bangsø har sammen med den norske komponist Eivind Buene kastet sig ud i en nytænkning af Mahlers musik. Buene transformerer Mahlers lieder til populært klingende musik, hvor de to musikere bruger deres utrænede stemmer som ekstra udtryksmiddel. Derved opnås en overraskende forbindelse mellem den klassiske tradition og populærmusikken – hvad komponisten kalder et Mahler  Mixtape.

 

Ret til ændringer forbeholdes